25.03.2007 г., 20:34 ч.

Цигулка свири в мрака 

  Поезия
816 0 3
Горчи вкуса на самотата
в безмилостно напиращ вик.
И в кънтящия звук на тишината
потапя се преминалия безметежно миг.

И в разкъсаните бели листи
с изписани любовни думи,
отпечатъци оставили са нечий пръсти,
от сълзи погребани в нечути вопли.

И някъде цигулка свири,
и вплита струните си в тишината...
И разказва с нежните си звуци
за любовта, прокълната от съдбата...

И нощта е тиха... тъжна...
облечена във черното си кадифе,
и малките звездици плачат,
потънали в прегръдките на огромното небе.

И цигулка свири в мрака...
с тъжни, нежни струни...
Песента й плаче в тишината,
проклинайки съдби...

И потъва в песента й тъжна
споменът за любовта...
и остава само тишина...
В мрака стапят се болезнени следи,
а тя... самотата, все така продължава да горчи...

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??