18.10.2007 г., 12:15 ч.

Цикъл приказки - Среща в нощта 

  Поезия
659 0 16

I

Нощта се спуска леко
над приказния град
и с булото си черно
покрива всичко пак.

Единствено луната
във нощното небе
сияние разпръска
над малкото градче.

Звездички нежно трепкат
и в нощния покой
говори вятър с листи
за работи безброй.

Разказва той за чудна
и приказна страна,
за хубави принцеси
и грейнали слънца.

Разказва за морето,
за морския прибой,
разказва той за бури
и ливнал се порой.

Щурчето нежно свири
в таз нощна тишина,
приспива то децата
със свойта песничка.

Във тъмната горичка,
под ясното небе
се срещнаха двамина,
момиче и момче.

Целувка си дариха
те в нощната тъма
и в обич се заклеха
за вечни времена.

Прегърнати вървяха
към сънния градец
и нежни думи тихо
мълвяха те безчет.

Как нежна и красива
беше любовта
и колко чисти бяха
младежките сърца.

Младежи и девойки,
пазете любовта,
така да бъде чиста
и във вашите сърца.

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??