Пред любовта и болката сме равни,
но на всеки пай различен се полага -
какво, кога и колко ще получи.
Конците дърпа ти съдбата,
а ти си от слепец по-сляп.
Всеки ден се мъчиш със енигми
и на отговори се надяваш наготово.
На лейди Безразлична се докарваш,
а душата ти отвътре се разяжда.
Със самотата пробваш се да станеш
приятел, за да не досажда.
Но нейното приятелство измамно,
още повече беди докарва.
По дяволите, колко много мразя,
да казват, че от мен зависело си всичко!
Аз да знаех и нямаше тъдява
размисли във стихове да вплитам.
© Пепи Оджакова Всички права запазени