24.11.2007 г., 22:00 ч.

Ципове 

  Поезия
605 0 4

Обичайна коледна разпродажба.

Най-изгодно ще ти излезе

да си купиш игла, конци и ципове.

За празниците ще шиеш,

няма да подаряваш.

Там, където само си резнал,

два-три шева ще свършат работа.

Конците ще ги махаме напролет.

Каквото зимата покаже.

Тук-таме обаче си порил.

Някъде даже си изкормвал.

Да вземеш малко стереопор

да натъпчеш, преди да зашиеш,

че нещо тия деформации...

Аз ли да ти казвам, че

заоблеността е важна при формите.

Така като ги гледам раните,

доста са стари и дълбоки,

няма да ги затваряме още,

само ципове ще им сложим.

Да не забравиш, че

първо се тропосват,

да не се разместят нещо

и като решиш да ги отваряш,

раните да се смеят накриво.

И гледай да не пропуснеш

някой бод, че после

цял живот ще си ходиш

със стереопор

между пръстите

на краката.

© Мария Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??