8.05.2010 г., 12:59 ч.

Цунами 

  Поезия » Пейзажна
502 0 1

              ЦУНАМИ

 

От страх треперят къщите заспали.

Ураганът блъска. Всичко се е скрило.

Води заливат беззащитните квартали.

Хората се молят в храма за закрила...

 

Връхлита яростно сега цунами,

отнася къщи поредната вълна.

Добър си, боже. Прости греха ни!

Затрихме природата. Тя ни прокълна...

 

Мълчи сега брегът безлюден.

Показа се слънце зад облаци сиви.

Криле размахват гларуси учудени,

оплакват мъртви с гласове пискливи...

© Мимо Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??