5.12.2012 г., 11:19 ч.

Цвете мое 

  Поезия
1262 1 0

Цвете мое, посяно с толкова любов,
цвете мое, събудено от росата утринна,
ти притежаваш аромат на любов

и нежността си финна!

Ти ли си червената роза,
или си нежната лилия,
ти ми даваш любовната доза,
ти си от цветната фамилия!

Ти ли си ароматната фрезия,
или си гордата гладиола,
за теб е посветена моята поезия
с думи нежни и звук на виола!

Ти ли си оранжевата калатея,
или сърцевидната бегония,
ти ме караш да живея
не в скучния свят, а в симфония!

Ти ли си четерилистната детелина,
или си разцъфналата орхидея,
щом те зърна, ми скача адреналина,
ти ме караш като дете да лудея!

Цвете мое, не ще те аз откъсна,
не за друго, а защото те обичам,
аромата ти из света ще разпръсна,
сега на тебе аз се вричам!

© Димитър Събев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??