13.08.2007 г., 16:21 ч.

ЦВЕТЕ ЗА МЕН 

  Поезия
845 0 6
              Цвете за мен

                                    
Събудих се, а него го нямаше,
само ризата бяла лежеше до мен.
Мил спомен ли той ми оставяше,
от виното снощно така замъглен.

С нечути стъпки, без последно "Сбогом",
без думи, без изплакана сълза,
в ума ми съскат хиляди въпроси:
Така ли ще изпратим любовта?!

В безумие очите ми горяха,
във отговор получих тишина
и бяла риза... да ме топли нощем,
но тя не ще опази мен от самота.

                        * * *

Но в миг един потръпнах цяла,
пред мен стоеше ТОЙ смутен,
в ръката носеше ми роза бяла,
най-хубавата, избрал я бе за мен!

© Мари Пиф Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??