29.10.2008 г., 9:44 ч.  

Цветен спомен 

  Поезия
630 1 11

      
     Цветен спомен

Китна майчина градинка
с рози и чемшир...
Там, пред родна ми стряха,
виждам я в спомен мил.
 
На пролет рози цъфват

и ухаят с аромат...

После далии разцъфват,
пленяват с чуден цвят.
 
На есен грейват  хризантеми,
късните цветя...

Багри на дъгата сбрали

в букет от красота...
 

Цъфтят на есен хризантеми
и навяват ми тъга...
Градинката я вече няма,
в спомен виждам я сега.
 
 

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??