На малки капки ми даряваш обичта си.
С обич отглеждам цветето на любовта.
Но има дни, ти не успяваш в бързината
да ми изпратиш капчица поне една.
И от премрежените ми очи тъгата
полива цветето ни жадно със сълза.
Сълза, родена в обич, а каква отплата -
повяхва нежното ми цвете от солта.
© Мая Санд Всички права запазени
нали сълзите са родени от обич,
поливат цветята. ( хайку )
с много поздрави Мая,
чудесна си !