5.08.2009 г., 21:24 ч.

Цветна дъга 

  Поезия » Пейзажна
633 0 1

Дъждът спря да вали,
появи се дъга и всичко озари.
Тя е жълта, зелена, лилава
и никога сама не остава.

Погледнах зеления й цвят
и коленичих в тревата.
Стори ми се, че зелен е целият град,
обгърнат в росата.

Погледнах жълтия й цвят
и вперих очи в жаркото слънце.
Видях се сред слънчогледи
и си откъснах зрънце.

Погледнах лилавия й цвят
и си откъснах цвете.
Почувствах, че полетях
до дъгата с крилете.

© Катерина Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??