1.08.2017 г., 20:40 ч.

Цветна гатанка 

  Поезия » За деца
442 1 4

Любимо цвете сред паважа

надига прелестно глава.

С това успява да ни каже,

че не е простичка трева.

 

Събрало е от яснотата

на слънчев жълтеникав лъч.

Разменя своята позлата

срещу човешка празна злъч.

 

И може би му кима Слънчо

за "лека нощ" подир това.

Кое е то ли? Калдъръмче.

А не повяхнала трева.

 

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??