21.04.2008 г., 10:01 ч.  

Цветница 

  Поезия » Бели стихове
7316 1 5

      Цветница

Цветница е, празник на цветята,
люлякът навред ухай.
Пчели разнасят аромата,
слънцето усмихнато сияй.

Клонки от върба се сипят
за здраве, щастие, любов.
Празнуват именници на цветята,
камбана бие с тържествен зов.

Празнувам празник на цветята,
а моето цвете още не цъфти.
По пътя си ще търся аз реката,
там водна лилия ще разцъфти.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??