17.06.2011 г., 19:20 ч.

Цветно 

  Поезия » Друга
505 0 3

Кокиченце съм нежно, бяло, фино,

пробило стара шума, снежна пелена,

главичка съм показала невинно

и търся слънчевата светлина.

 

Със радост бих била и минзухар -

с одежда златна да блестя в гората,

в букетче сложена да бъда дар,

усмивка само искам за отплата.

 

Дали пък теменужка да не бъда,

във кралско лилаво да украся,

любов във някой искам да събудя

и аромат от себе си да разнеса.

 

А може и зюмбюл, със розов цвят -

мечтая... да съм с едри цветове

и с мириса на приказна омая

описана със нежност в стихове.

 

Лале ако съм гордо и червено,

разтворено под ясен небосвод,

с любовно биле да съм заредено

и чашката ми - пълна със живот.

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??