Шарена блуза искам да облека
за да е весело в мойта душа.
Ще декорирам очи, устни, бузи,
за да са в тон със новите блузи.
Ще захвърля вече старите, сиви -
някога бяха за мене красиви.
Ще закопая и всичките черни,
дори да са още много модерни.
Ще ми е весело в шарена дреха,
казват, че дрехата прави човека.
Настроения цветни аз ще излъчвам,
с черните мисли не ще се измъчвам.
Нека да бъдат мечтите ми цветни,
дните напред да ми бъдат по-светли.
Цялото минало вече загърбвам -
сиво и черно от мене пропъждам.
© Нели Всички права запазени