14.04.2011 г., 15:53 ч.

Цветно и черно 

  Поезия
485 0 3

Престанах вече дните за броя.

Колко са – не искам и да зная.

На битието в ъгъла стоя –

все още неизчерпана до края.

 

От този ъгъл друго си мечтая -

свят от светлина и много смях

и мисля - може би това е Рая,

понеже дълго в ада преживях.

 

Нататък много кратко се пътува,

но цял живот багажа си събирам.

Какво да взема, колко ли си струва?

Какво се ражда и какво умира?

 

От зрели дюли жълтото ще взема,

от житото – палитри с кехлибар,

от кладенеца синьо и зелено,

на розите червения пожар.

 

Ще взема бяло с булчински одежди

и черното от нощни пеперуди.

Сънувайки миражи и надежди

да мога някога да се събудя.

© Росица Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??