27.07.2008 г., 10:34 ч.

Цветове 

  Поезия » Друга
586 0 9
   
    • Студено. Студено навън.
    • И кискащ се дъжд и червено.
    • Смутено ме милваш и болка по
    • устните твои застива.
    • В очите ти капчици малки,
    • зад теб е зелено.
    • Ръцете ти - нежни, простреляни
    • птици - умират.
    • А после - тъгата.
    • Облечена в злато, с кафяви
    • дървета и облаци прах.
    • В  душата  е сиво на
    • черни квадрати
    • и мокро  -
    • море от метал и от страх.
    • Не знаеш къде,
    • но си тръгналa, дишаш,
    • замислена, тъжна, към тихия край.
    • Луната във жълто мечтите залива
    • и облак от розово -
    • облак от май.
    • Протягаш ръце
    • и прегръщаш земята.
    • Лицето размито -
    • от бяло и сняг.
    • Измислени кучета,
    • виещи в сиво -
    • червено.
    • Червеното в чашка на мак.

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??