"Виждаш цветовете как общуват - понякога се карат
понякога се милват, понякога си мълчат, друг път си
крещят..."
Из един коментар в сайта
Цветовете изведнъж се скараха,
размениха си обидни думи.
Непрекъснато, грозно си повтаряха,
че хармония няма помежду им.
Вместо да се милват деликатно
и един на друг да се любуват,
скараха се подло, безвъзвратно
и един за друг не щат да чуват...
Ден крещяха, три мълчаха, после ядно
се разбягаха на сто посоки,
че съжителството им било досадно
и конфликтите били дълбоки...
............................................................................
Колко много хората приличаме
на тия цветове несъвместими.
Лесно е за миг да се обичаме,
все по-трудно става със годините.
Без дъга небето ще осъмне,
некрасиви ще цъфтят цветята,
непогалени ще си измръзнем в тъмното,
ако в цвят "Любов" не нарисуваме сърцата...
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Толкова точно си предала поведението на цветовете...и хората!
Много,много...