9 июн. 2011 г., 11:13

Цветовете 

  Поэзия » Другая
442 0 3

                                     "Виждаш цветовете как общуват - понякога се карат

                                      понякога се милват, понякога си мълчат, друг път си

                                     крещят..."

                                     Из един коментар в сайта


Цветовете изведнъж се скараха,

размениха си обидни думи.

Непрекъснато, грозно си повтаряха,

че хармония няма помежду им.


Вместо да се милват деликатно

и един на друг да се любуват,

скараха се подло, безвъзвратно

и един за друг не щат да чуват...


Ден крещяха, три мълчаха, после ядно

се разбягаха на сто посоки,

че съжителството им било досадно

и конфликтите били дълбоки...

............................................................................

Колко много хората приличаме

на тия цветове несъвместими.

Лесно е за миг да се обичаме,

все по-трудно става със годините.


Без дъга небето ще осъмне,

некрасиви ще цъфтят цветята,

непогалени ще си измръзнем в тъмното,

ако в цвят "Любов" не нарисуваме сърцата...

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??