ЦВЯТ МИМОЗА
Властват там по тихата Луна,
белокрили херувими.
Трепно, шепотно звънтят
с дъх на роза и малини
техните крила.
В низ от висини лирични,
пръскат в пепел и мъгла
небосрични, поетични
полупухени пера.
В проза, строфа и римоза,
не поели в сивота,
но поели в белота,
постихуват в цвят мимоза
полупухени пера.
Стиховете им - топаз,
смарагд, сапфир,
пъстрят цветния ефир
На познатата ни проза,
с цвят и мирис на мимоза.
© Кристиан Ковачев Всички права запазени