6 ago 2014, 0:07  

Цвят мимоза 

  Poesía » Del paisaje
544 0 0

ЦВЯТ МИМОЗА

Властват там по тихата Луна,
белокрили херувими.
Трепно, шепотно звънтят
с дъх на роза и малини
техните крила.

В низ от висини лирични,
пръскат в пепел и мъгла
небосрични, поетични
полупухени пера.

В проза, строфа и римоза,
не поели в сивота,
но поели в белота,
постихуват в цвят мимоза
полупухени пера.

Стиховете им - топаз, 

смарагд, сапфир,
пъстрят цветния ефир
На познатата ни проза,
с цвят и мирис на мимоза. 

© Кристиан Ковачев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??