4.03.2015 г., 22:31 ч.

Църква 

  Поезия » Друга
569 0 0

Потънал е олтарът в храма

в мълчанието наслоено с вековете.

Ечали са молитви и камбани,

надежда се е сключвала в ръцете.

Искрящи свещи стапяли телата -

желания обвити с восък,

а пред иконите трептели кандилата,

както сега пред мен, 

                              невярващият просяк.

© Марин Урумов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??