4 мар. 2015 г., 22:31

Църква 

  Поэзия » Другая
570 0 0

Потънал е олтарът в храма

в мълчанието наслоено с вековете.

Ечали са молитви и камбани,

надежда се е сключвала в ръцете.

Искрящи свещи стапяли телата -

желания обвити с восък,

а пред иконите трептели кандилата,

както сега пред мен, 

                              невярващият просяк.

© Марин Урумов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??