26.06.2013 г., 16:06 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
365 0 1

На мама с любов

 

Едва ли, ни с мисъл, идея,

същество като теб ще пленя.

С радост душата си грея,

щом по твоите стъпки вървя...

 

А до време със поглед отвръщаше

на старите бледи следи.

Далечното с мисъл обгръщаше

и водеше моите мечти...

 

Но пътят бе твърде претъпкан -

да изпаднеш е лесно от там.

Неволно дори чаках аз тръпката

след ден да го следвам и сам.

 

А когато извърнах си погледа,

изживял вече вечните тръпки,

те видях отстрани да ме следваш

с мечти, избледнели от кръпки...

© Росен Витанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??