25.06.2020 г., 14:24 ч.

Да бе... 

  Поезия
860 0 4

Да бе морето от любов -

да вляза в него и да любя.

Да бе безлунна нощ - 

в безкрая му да се изгубя.

Да беше топло кадифе - 

в него кротко да се свия.

Да беше мъничко дете - 

да го целуна и да го завия.

Да беше хубава жена - 

с косите й да си играя.

Да не беше от вода - 

да беше синоним на Рая.

Да бе поезия, да беше проза, 

да се зовеше с кратка реплика...

Да беше просто диагноза, 

а то е приказна еклектика!

© Добри Бонов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

20 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??