20.04.2012 г., 0:18 ч.

Да беше 

  Поезия » Любовна
524 0 3

Да беше дъжд в утрин синя,

да беше, но не си!

Ръка бих протегнала, с копнеж

да те докосна, мили!

 

Да беше буря в пустиня,

да беше, но не си!

Към тебе бих вървяла с мисълта,

че в твоя плен аз ще попадна!

 

Да беше падащо листо в есен златна,

да беше, но не си!

С търпение бих чакала до мен да паднеш,

да те вдигна, да не те боли!

 

Да беше в моя сън дошъл и тази вечер,

да беше, ала, мили, пак не си!

Едва заспивам с надежда,

че някъде за мене мислиш ти!

 

 

© Станислава Коритарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??