8.07.2008 г., 7:55 ч.

Да бях... 

  Поезия » Философска
610 0 18
Да бях кралица... там... в разкоша...
Щях ли да нося на поета залога?
И да го заложа... за сто гроша,
и за скъпи бижута... до гроба?...
Да бях кралица... сфинкс съм сякаш...
Дали бих чула песен бълбукаща
от вълни с плясъци до насита
и мълния, с блясък на светулка?
Да бях кралица... ще съм губеща...
без право на радост и болка,
без чувства... и в тъмна доба
лъжи ще се крият... нежели до гроба.


© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??