1.07.2009 г., 8:53 ч.

Да бях един владетел с пълна власт 

  Поезия » Гражданска
492 1 4

 

Да бях

един владетел с пълна власт,

какво в България бих сторил аз?

 

Оставил бих

две партии – и точка!

Закрил бих всички други без отсрочка!

 

Нима сме по-богати и от САЩ?

С две партии са те, с хиляда – ние!

Броиш, броиш – и свят ти се завие!

То бива демокрация, но не и слободия!

 

Защо ни са чак толкоз политици?

Отде ще вземем толкова лъжици –

та да заситим тази вълча паст!

 

И всяка си издига кандидати!

Затуй ще сме

с най-ниските заплати!

И затова земите ни пустеят

и само тръни по поляните виреят!

 

Две партии в България – и точка!

Едната синя, другата – червена!

Едната лява, а едната - дясна!

Улегнала едната,  втора - бясна.

 

Без тъмно сини, виолетови, зелени,

без герберено жълти и пембени

и с всичките отсенки на дъгата!

 

И всяка тегли на ебем страна колата!

 

Две само партии като се разрешат,

в две - щат не щат – ще се обединят!

 

Без трета партия, без “балансьор”!

По-точно казано, без рекетьор:

та местейки си тежестта

от ляв на десен крак

или на пениса от ляв във десен крачол,

везните в своя полза да накланя!

 

А който иска

нова партия да прави, 

да ходи във Китай, по Хималаите,

или на майната си някъде при маите!

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Предизборно! Поздрав!
  • Партията не желае
    някой, който много знае.
    Тя избира ги послушни,
    малоумни, малодушни –
    сини, жълти и червени
    стопроцентови кретени.
    Стадо пълни идиоти
    и безмозъчни роботи,

    Поздрав!
  • "Защо ни са чак толкоз политици?
    Отде ще вземем толкова лъжици –
    та да заситим тази вълча паст!"
    ...
    Щом има ги и много в парламента,
    значи, че не е бездънна наща... яма
    и пАсмината наша, политическа
    храним все така с лъжицата голяма!

    Поздрави, Ангар!
Предложения
: ??:??