Да бъдем заедно, смирени
не само в трудни дни,
срещнеш ли старци уморени,
спри, иди доброволно помогни.
Потупай ти по рамене сърдечно
и добрината теб ще озари,
така ще има вечно
за хората щастливи дни.
Да сме деца на земята ни прекрасна,
в люлката и да творим,
да сме част от природата и властна ,
с уханието и да летим.
Светът е тъй чудесен,
хората все още са добри,
няма завист, няма злоба, само песен,
красиво щастливи сме аз и ти.
Животът е велик на земята майка,
под звездите с вечна светлина,
защо човечеството се лута, вайка?
Само тук я има обичта и любовта.
Да се обожаваме мили хора,
да сме един към друг добри,
да не допускаме в нас раздора,
да не погубваме себе си сами.
Ний сме господари на земята,
така вселена Бог е сътворил,
само заедно щастие в съдбата,
с мир и любов за нас е отредил!
© Дамян Балев Всички права запазени