Колко трудно е да бъдеш днес ти човек,
в свят, изпълнен със завист и злоба, нали!?
Да запазиш в теб ценностите от миналия век,
да остане детето в теб, или го няма вече, дали?
Колко трудно е да бъдеш човек сега,
в живот труден и тежък, изпълнен с тъга.
Да работиш, да се бориш от сутрин до мрак,
да ставаш, когато те бутат отново и пак, и пак!
Колко трудно е да бъдеш човек, нали,
в родината си да се чустваш чужд ти!
Да се събудиш рано с усмивка на уста,
и да изчезне, да се скрие тя през деня!
Колко е трудно да бъдеш човек, но остани,
двубой водят добро и лошо в нашите души!
Но вярвам с вяра, надежда и с нея – Любовта,
ще се преборим с лошотията, човешката!
© Валентин Миленов Всички права запазени