15.06.2017 г., 11:29 ч.  

Да бъдеш или да не бъдеш 

  Поезия » Философска, Свободен стих
458 0 2

 

Да бъдеш или да не бъдеш

 

Вечният въпрос,
съотносим ли е за теб?
Да бъде ли или да не бъде?
Отговорът какъв е?

 

Готов ли си съдбата да приемеш,
че в сърцето свое я държиш?
Или искаш правото си да отнемеш
за отговорността на твоите следи?

 

Чертаеш ли във пясъка си време,
прекарано със твоите любими?
Оставяш ли вятъра безпътен
да отмества твоите стрелки?

 

Кажи, да се усмихваш истински умееш ли,
успех и загуба да носят твойте рамене?
Винаги ли само "благородно" им завиждаш
на онези, обичащи се от сърце?

 

Кажи ми, имаш ли си кораб,
който можеш да придвижваш?
Или пасажер винаги играеш
сред много бурните вълни?

 

Доколко ролята ти е на жертва?
Доколко капитан на своите мечти?
Да бъдеш или да не бъдеш,
въпрос, на който отговор си ти!

A.A.

© А.А. Всички права запазени

https://www.youtube.com/watch?v=8DSeZji2x-Y

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е, давам само теми за размисъл. В забързаното ежедневие много от нещата се правят по инерция, а е хубаво понякога човек да спре и да помисли над нещата. Свикнали сме да влизаме в ролята на жертви, но в ролята на капитани?
  • Хубави въпроси задаваш, Ангел, на които всеки сам трябва да си отговори. Поздрави!
Предложения
: ??:??