16.11.2011 г., 14:28 ч.

Да бъдеш жена 

  Поезия » Философска
2047 0 21

За пръв път пожелах да бъда мъж.

Да крача с мъжки стъпки по паважа.

Когато ме нападнат изведнъж,

две твърди мъжки приказки да кажа.

 

Да бъда Бог в очите на жена

и цвете в пустошта да ú отгледам,

а нощем да създавам тишина

над спящите къдрици слънчогледови.

 

И с длани да умея да строя -

не само с думи - да иззидам къща.

До сто да се науча да броя,

когато искам други да прегръщам.

 

За пръв път пожелах да бъда мъж.

А то... жена... опърлена и слаба.

Познала страх и сълзи неведнъж.

Създаваща живота. А и хляба.

 

Една жена, с очи като звезди,

в които някой мъж да се оглежда,

и две ръце, с които да гради

уютен дом за нечия надежда.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??