22.08.2019 г., 1:53 ч.

Да е жив сонетът 

  Поезия » Строги форми
606 0 1

След мрачни векове изгря заветът

и Данте от една любов изригна,

Петрарка също с влюбване откликна

светлострунно да е жив сонетът.

 

Но различен е по нрав поетът

и с променена строфа го обикна.

От Спенсър и от Шекспир новост бликна

и пак с идея- да е жив сонетът.

 

И Ронсар изви прекрасни трели.

С вяра искренна е Дън към Бога.

Пушкин волен, нежен Кийтс, а Шели

с ветрове лети... Бодлер- тревога!

 

И Верлен, Рембьо и много други

да е жив сонетът муза чу ги.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??