ДА МЕ ЧЕТАТ
Потъвам в мъглата на безвремието –
разкъсаните мисли и чувства се носят
по вълните раздиплени на морето,
ръце протягат, бреговете си просят...
Подсъзнателно зная – ще ми мине...
Дъждът ще изплаче тъжните сълзи...
Напосоки, в сърцето ще гръмне...
Пелена в очите ми ще пропълзи...
Отново ще се изправя! На белия лист
ще нарисувам нечия светла съдба,
за да видя света добър и много чист,
какъвто бе в моята надеждна мечта.
Пролуките ще идват все по-разредени...
Ще бързам... да оставя нещо на света...
Когато вече няма да ме има мене,
ще се намерят хора... пак да ме четат...
10 08 2017
© Надежда Борисова Всички права запазени
Но... Мечтател безумен...