Застанала за последна молитва на колене
аз усещам ритъма на твоето сърце.
Този туптеж тъй силен и ясен е във мен,
а ти си толкова далече, устремен
към чудни хоризонти за моите очи.
А за теб са само пристана познат,
края на трудните дни,
изпълнени с чувства, радост, обич и сълзи.
Там си ти спокоен, сигурен и сам
и усещам, и вече знам -
това не си ти, това съм аз.
Туптежът в гърдите ми е само мой.
Застанала на колене моля се
за последно за твоето сърце:
Дай му малко! Нека си открадне!
© Христина Всички права запазени