А колко хубаво ще бъде да не виждам,
в блажена слепота спокойно да вървя.
И светът ще бъде какъвто аз поискам,
ще съм щастлива в свойта тъмнина.
И само думите ви там ще ме достигат,
лъжливите ви и омайните слова,
подобно песни на сирените прекрасни,
както те примамват към най-красивите места.
И те като сирените ще ме погубят,
обещавайки ми рай, а дърпащи във ада,
но сляпа ли съм, щастлива ще умра,
дори изгаряща на клада.
© Снежа Всички права запазени
Погледни към светлината, и тъмнината, ще остане в сянка!
Дерзай!