2.03.2018 г., 16:21 ч.

Да не знаем 

  Поезия » Любовна
417 1 1

Спомням си - онази късна нощ,

в която гледахме морето отвисоко.

Бе студено, като острие на нож 

- медузите заравяха се по-дълбоко.

 

Дори вълните се опитваха да спят,

но аз не исках да си тръгвам още...

Погледна ме и сякаш каза ми без звук,

че искаш да заспиваш с мене нощем.

 

После ми разказа за звездите,

а небето бе тъй черно;

със любов събудихме вълните,

а във нас - проклятието древно:

 

да се влюбим на самотен бряг,

да не знаем как да си откажем;

да се изгубим в необятен свят,

да не знаем как да се забравим.

© Ника Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??