16.08.2023 г., 7:08 ч.

Да обичаш така 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
167 4 2

Да обичаш така

 

Да обичаш е да бъдеш себе си,

да се загубиш и пак да се намериш.

Да обичаш е нещо единствено,

идва и остава, не е нещо преходно.

 

Да обичаш така се случва само

веднъж в живота, и е цялата истина.

Да обичаш е в мислите и сърцето,

да си с който го обичаш и те обича.

 

Да обичаш е като чудо дошло

от Бога, което не може да се обясни.

Да обичаш е когато думите

не стигат, за да изразиш любовта си.

 

Да обичаш е да желаеш щастието

на любимия над своето собствено.

Да обичаш е също да обичаш себе си,

и да обичаш живота, споделен с другия.

 

Да обичаш е да защитаваш този,

който обичаш и в бури и в затишия.

Да обичаш е когато го прегърнеш,

и забравяш за времето, мястото и всичко.

 

Да обичаш е когато го погледнеш,

и се засмееш нервно щом той те погледне.

Да обичаш е когато го приближиш,

А пепурудите в стомаха ти пърхат и сърцето ти спира.

 

Да обичаш е да изписваш името му

по небето и земята, звездите и лъчите.

Да обичаш е когато си будна и когато

сънуваш все във облаците като птица да витаеш.

 

Да обичаш е когато го съзерцаваш

е да остава и да се запечатва в очите ти.

Да обичаш е когато осъзнаеш

че този човек означава всичко за теб.

 

И защото те обичам, ще те заведа

при звездите и лъчите, накъде над дъгата.

И защото те обичам, ще ти дам

и извървя целия си свят отново и отново.

 

И защото те обичам, ще прекося

моретата и планините, само да за да те прегърна.

И защото те обичам, ще обединя

небето и земята, дъжда и огъня в едно цяло.

 

И защото те обичам, бих дала всичко,

само за да ме целунеш отново и отново.

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти от сърце за светлите следи които остави по моята страничка и за красивите послания. Пожелавам ти също здраве, щастие и вдъхновение.
  • Любов, щастие, вдъхновение, неизчерпаем извор на творчество!
    Някъде прочетох мисли на една поетеса за приятелството! "Приятелството, е живот отдаден в служба на друг човек". Когато това приятелство се превърне в любов, значи човек е намерил своята сродна душа! Върховно щастие, подхранвано от Общението с Бога и хармонията, и хората! Човек вижда Бога
    във всяко друго същество и Той го дарява с безусловна любов, която го съпътства в живота!
    Поздравления за стиха! Радвам се, че днес се докоснах по обстойно до твоето творчество, Лили! Хубав ден и вдъхновение!
Предложения
: ??:??