Да обичаш е да бъдеш себе си,
да се загубиш и пак да се намериш.
Да обичаш е нещо единствено,
идва и остава, не е нещо преходно.
Да обичаш така се случва само
веднъж в живота, и е цялата истина.
Да обичаш е в мислите и сърцето,
да си с който го обичаш и те обича.
Да обичаш е като чудо дошло
от Бога, което не може да се обясни.
Да обичаш е когато думите
не стигат, за да изразиш любовта си.
Да обичаш е да желаеш щастието
на любимия над своето собствено.
Да обичаш е също да обичаш себе си,
и да обичаш живота, споделен с другия.
Да обичаш е да защитаваш този,
който обичаш и в бури и в затишия.
Да обичаш е когато го прегърнеш,
и забравяш за времето, мястото и всичко.
Да обичаш е когато го погледнеш,
и се засмееш нервно щом той те погледне.
Да обичаш е когато го приближиш,
А пепурудите в стомаха ти пърхат и сърцето ти спира.
Да обичаш е да изписваш името му
по небето и земята, звездите и лъчите.
Да обичаш е когато си будна и когато
сънуваш все във облаците като птица да витаеш.
Да обичаш е когато го съзерцаваш
е да остава и да се запечатва в очите ти.
Да обичаш е когато осъзнаеш
че този човек означава всичко за теб.
И защото те обичам, ще те заведа
при звездите и лъчите, накъде над дъгата.
И защото те обичам, ще ти дам
и извървя целия си свят отново и отново.
И защото те обичам, ще прекося
моретата и планините, само да за да те прегърна.
И защото те обичам, ще обединя
небето и земята, дъжда и огъня в едно цяло.
И защото те обичам, бих дала всичко,
само за да ме целунеш отново и отново.
© Лили Вълчева All rights reserved.