19.03.2009 г., 2:15 ч.

Да победиш страховете си 

  Поезия » Друга
699 0 1

 

Питам се – имам ли сила

да превъзмогна всичко това,

от което до смърт се е угнетила

моята търсеща, неспокойна душа.

 

Аз считам себе си за силна,

но дали докрай ще бъда?

Ето, днес съм амбицирана

страховете свои да отпъдя.

 

Мразя този страх, проникващ

като зъл крадец в душите,

той лош съветник е – подтикващ

към мрак, към зло дори „добрите”.

 

Аз мразя всяка слабост,

която тика към греха –

лъжа, омраза, плътска сладост...

аз искам да я победя.                              

© Даринка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??