30.09.2007 г., 20:00 ч.

ДА ПОЛЕТЯ, КАТО ЧАЙКА... 

  Поезия
522 0 0

                    ДА  РАЗПЕРЯ  КРИЛА,
                    ДА ПОЛЕТЯ ВЪВ  ОМАЯ
                    И  МОРЕТО   С  БЕЗКРАЯ,
                     ДА  ГРЕЕ   СИНЕВА...

                   РЕЯ  НАД  СКАЛАТА,
                   АРОМАТА  НА  МОРЕТО,
                   ЗЛАТИСТ  ПЯСЪК НАВРЕД  БЛЕСТИ,
                   МИДИ, РАПАНИ, СКАЛИ...

                   ЩЕ РАЗПЕРЯ  КРИЛО,
                   ЩЕ ЗАВИЯ НАД  БРЕГА, КЪДЕТО
                   РОЖБИЧКА СВИДНА ЗА СЪРЦЕТО,
                   ГНЕЗДЕНЦЕ  Е  СВИЛА.

                   МОРЕТО  ЩЕ  ШУМИ,
                   ЩЕ ЧУВАМ  И  ДЕТСКИЯ  СМЯХ,
                  " ГЪЛЪБЧЕ  " - ДЕТСКА  ГРАДИНА,
                   ВНУЧЕНЦЕ СВИДНО  СЪЗРЯХ...

                   ЧАЙКА  ДА  БЪДА,
                   ПОЛЕТЯЛА  НАД МОРСКАТА ШИР
                    ПЕСЕН  МОРЯШКА, ХАРМОНИКА,
                    ТАМ  ОТ  КОРАБА  -  МИР.

                    ЩЕ   ЧУВАМ  ВЪЛНИТЕ,
                    ЗОВА НА СЪРЦЕТО... МЕЧТАЙ,
                    ФАРЪТ  ЩЕ  МИГА  И СВЕТИ,
                     ЩЕ  УТИХНЕ... И  КРАЙ. 
 

        (малка  мечта...)
           29.09.2007

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??