5.06.2021 г., 17:26 ч.

Да се извиниш на мама 

  Поезия » Пародии, Свободен стих
278 0 0

Познат ли ти е тоз сюжет? 
Макар че вече си пораснал и не си на пет
Ей я, поредната караница се задава
Щом майка ти реши да ти докаже, че е права

 

Мислиш си, че като кажеш- Да, добре, така е! 
Всичко пак ще бъде точно, няма сценки да играе
Но запознат си с репертоара, на пиеста мащаба
Щом принцесата целуне принца, той ще си остане жаба

 

Не съществува дума дето да те защити 
Така, че най-добре си замълчи
И да викаш, и да мрънкаш в тази борба ожесточена
Винновникът е ясен, без дори да знаем за проблема 

 

В такъв момент всяко действие е смъртоносно, грешно 
Намери си начин да изпягаш моментално, спешно
А какво ли пък ще кажем щом се разлютим? 
"Хващам си гората", с теб не можем да се нагодим! 

© Никол Тонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??