5.05.2015 г., 19:40 ч.

Да се разтворя - свобода 

  Поезия » Философска
447 0 6

 

Да се разтворя - свобода

 

Водата е вода, за да се плиска,

да се разлива и вали.

Водата е вода и тя не иска

сама със себе си да постои.

 

Водата е вода, за да притиска

облаци над нашите глави,

когато бягаме и най не искаме,

тогава в буря се гневи.

 

Водата търси върхове

и после слиза като луда,

дълбае свойте брегове

и влачи камъни учудени.

 

Надолу, все надолу и надолу,

през равнини, гори, поля,

водата е до болка гола,

сама на себе си следа.

 

Достигнала морета, океани,

в спокойствие привидно за отмора,

водата иска да се хване

за облак и да тръгне пак нагоре.

 

Ако ми трябва свобода

и път безкраен и просторен,

ще се разтворя във вода

и ще летя със нея непокорен.

 

 botyo

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??