21.10.2020 г., 16:01 ч.

Да си човек 

  Поезия » Философска, Гражданска
268 1 0

Да си човек

 

Всеки, който в мрака носи

огъня свещен, и дух велик,

става за великите въпроси

посветен да бъде всеки миг.

Може от Луната през небето

в хоризонта с воля да трепти,

от горите и реките до полето

да израства с шарени мечти.

Да обяздва вихъра на дните

над неволи, в ледове и пек ...

и дори от висините на орлите

повален от звяр, да е Човек!

 

ЛЪЧИСТА

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??