Да си помълчим
...
Какво ще кажеш да си помълчим
И в мълчанието истината да намерим
без да я крещим на глас,
а за себе си да я запазим.
Ти - за теб, и аз - за мене. и точка.
А после двете истини отново ще започнат да бледнеят
ще ги оцветяваме в най-угодните нюанси
- сиви, бледи, когато ни се плаче или
пъстри, ярки, когато бъдещето ни притиска
/..../
Търсено спасение в многоточието няма да намерим
ти - във моето, нито аз - във твоето...
© Ния Станчева Всички права запазени