Каква страна е! Всичко е по много -
традиции, култура и народ.
Давена и хвърляна във огън
е отстояла. Днес е във възход.
Всички като зайци си приличат,
но като мравки пъплят по света.
Ядат ориз и много го обичат.
Те произвеждат всякакви неща.
Светът от тях сега наум трепери.
Заявка са, за лидерска страна.
Ангел с дръпнати очи, дори разпери
в защита тяхна, своите крила.
Бог свика заседание веднага.
Ревизия поиска в Своя Рай.
Фенове на земната държава,
нарекли Рая - Нашият Китай.
Върти се колелото на живота.
Единствено Китай върви напред.
Да сключим сделка с жълтите народи.
Дано със тях да имаме късмет.
© Валентин Йорданов Всички права запазени