7.05.2018 г., 13:06 ч.

Да спре повея среднощен 

  Поезия » Любовна
578 5 12

Да спре повея среднощен

 

Нека в тази нощ безлунна

да спре и сетната звезда,

и мелодията струнна,

сред шум от изворна вода.

 

Да спре повея среднощен

мисълта ми лекокрила,

а и този порив мощен

от света и теб укрила.

 

Нека в моята градина

не цъфват вече цветове,

клонките на таз къпина

не дават сладки плодове.

 

Ако пита ме зората:

"Защо е този лик унил?",

Ще ѝ кажа: "От тъгата

и че не съм до моя мил..."

 

 

 

 

 

 

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??