11.02.2024 г., 17:25 ч.

Да срещнеш себе си 

  Поезия
211 0 0

Да срещнеш себе си                                на Е.

 

 

 

Да срещнеш себе си,

преди да се родиш,

завързала плацентата за страховете си,

откриваш думите, за да се споделиш...

 

Да срещнеш себе си,

когато си узряла

от раните по коленете си,

за избродираш лястовица бяла...

 

Да срещнеш себе си

във залеза на дниге си,

затиснала надеждата под хребети

от отчаяние, прегърнало вините ти...

 

Когато и да срещнеш себе си,

е по-добре....отколокото,

самотно да тупти сърцето ти

в очакване, да свърши болката.  

 

                               

© Петър Трифонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??