23.10.2011 г., 8:00 ч.  

Да сътворим дъги! 

  Поезия » Гражданска
369 0 0

         Да сътворим дъги!

 


Угасна слънце! Как ли ще го стигнем?
Нима за дълго ще останем в мрак?
Да сътворим дъги! Звездите да достигнем!
И да върнем на Земята светлината пак!

Защо стоим безсилни? Да се надигнем
из мъртвешкия си вид и хлътнали очи.
Нима към вечността така ще стигнем -
надвисналият мрак деня да заточи?

Не! Ще трябва да избегнем тази хватка
на люта хала, дето за дъха ни бди,
за да изсмуче въздуха до сетна капка
останала последна в нашите гърди!

 

 

Лъчиста

 

 

 

 


© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??