2.10.2014 г., 10:06 ч.

да търся принц на кон... 

  Поезия
694 0 0

Тъкмо си измисля мечта,

втурвам се лудо към нея…

и хоп, появява се груба ръка (с пистолет)

и избира мен за мишена...

***

След хиляди изстрели в женската гръд

бронирах душата в мене,

и с нова мечта, тръгнах на път…

да търся принц на кон, да ме вземе.

 

По пътя красавци с магарета много…

и жаби, и мишки, че и овце.

Чудиш се как да избереш и кого,

като ни един няма благородно сърце.

 

А иначе перят се, светът в краката

на думи ще сложат за теб,

но не знаят, че с дела се впечатлява жената,

а не с празни обещания, изречени в любовен куплет.

 

01.10.14г.

 

 

 

© Мария Амбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??