25.10.2019 г., 22:03 ч.

Да укротиш снега е лесно 

  Поезия
421 2 9

Снегът, небрежно стелещ преспи,

струящ от купол хладно ням,

напуснал храма поднебесен,

като присъда идва сам.

 

Ще бъдем ли, за Бога, грешни,

ако поискаме в мечти

крилете си в студа да срещнем,

щом снежен ангел излети?

 

Топят се тъмните ни маски,

вилнее бурята навън.

Снегът над нас е тих и ласкав,

понеже е валял насън.

 

 

25.10.2019

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ng0afcXJWjM

© Мария Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??